Actie aanbiedingen

Motor (A)

Motor (A)

Je moet 18 jaar zijn om te kunnen beginnen met lessen voor het motorrijbewijs. Voor het motorrijbewijs moet je één theorie- en twee praktijkexamens afleggen. Het studiemateriaal voor het theorie examen is te verkrijgen via: (link webshop De praktijkexamens bestaan uit voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Het motorrijbewijs bestaat uit verschillende categorieën. Je kunt bij ons terecht voor code 80 of voor de zware categorie (volledig A). Neem gerust contact met ons op voor vragen over deze verschillende categorieën en de mogelijkheden.

Het praktijkexamen wordt verreden in Heerenveen. Voordat wij het praktijkexamen voor je kunnen aanvragen, is er een gezondheidsverklaring nodig. Deze moet je zelf aanvragen via het CBR. Om deze aan te kunnen vragen heb je een DigiD nodig. Deze verklaring is één jaar geldig. Overleg daarom met je instructeur wanneer je deze het beste aan kunt vragen. Ook moet je via het CBR de rijschool machtigen om ons daarmee toestemming te geven een examen voor je aan te vragen.

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Het motorrijbewijs bestaat uit:

  • Een theorie examen
  • Een examen voertuig beheersing (AVB)
  • Een examen verkeersdeelneming (AVD)

Theorie voor de motor
Voor dat je rijexamen (AVD) mag doen, moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de motor. Het AVB examen mag je doen zonder theoriecertificaat.

Het examen bestaat uit vijftig vragen: ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar u zelf een getal in moet vullen. U moet minimaal vierenveertig vragen goed beantwoorden om te slagen.

Bij deelname aan het CBR theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen: een geldig identiteitsbewijs.

Verkeersschool Koopstra
Zeeweegbree 16
8472 BD Wolvega
(0561) 614893
Wil je theorielessen? 

Geef je vandaag op: (0561) 614893
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram