Actie aanbiedingen

Tractor rijbewijs

Trekker (T)

Vanaf 1 juli 2015 dienen alle bestuurders van landbouw- of bosbouwtrekkers (LBT) en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) verplicht in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. Deze staat ook wel bekend als het Trekker rijbewijs.

Je kunt het T-rijbewijs halen vanaf de dag dat je 16 jaar bent geworden. Voor het halen van een T-rijbewijs moet je een theorie- en praktijkexamen afleggen. Daarnaast is een gezondheidsverklaring nodig.

Theorie

Wij bieden wekelijks de mogelijkheid om theorielessen te volgen op de woensdagavond van 19.30u – 21.30u. Deelname is mogelijk na aanmelding. Tijdens de lessen besteden wij aandacht aan alles aspecten welke getoetst kunnen worden tijdens het theorie examen zoals verkeersregels, verkeersinzicht en kennis van het voertuig. Zo bieden wij je de mogelijkheid een optimale voorbereiding voor je theorie examen te treffen.

Daarnaast is het mogelijk om de lesstof eigen te maken middels zelfstudie. Het studiemateriaal is te verkrijgen via de rijschool.
Vanaf de leeftijd van 15,5 jaar mag je het theorie examen afleggen. Het certificaat is nadien anderhalf jaar geldig. Binnen deze termijn moet je dus ook je praktijkexamen afleggen.


Praktijk

Wij bieden praktijklessen in een Fendt 516 met daarachter een Jako Kipper. Tijdens de praktijklessen leren we je alle vaardigheden welke je nodig hebt om deel te kunnen nemen aan het verkeer op de openbare weg. De praktijklessen evenals de examens vinden in- en rond Wolvega plaats.

Wij bieden praktijklessen van 90 minuten per keer. Het tarief hiervan is € 75,- per uur. Dit is exclusief BTW.

Voordat wij het praktijkexamen voor je kunnen aanvragen, is er een gezondheidsverklaring nodig. Deze moet je zelf aanvragen via het CBR. Om deze aan te kunnen vragen heb je een DigiD nodig. Deze verklaring is één jaar geldig. Overleg daarom met je instructeur wanneer je deze het beste aan kunt vragen.

Verkeersschool Koopstra
Zeeweegbree 16
8472 BD Wolvega
(0561) 614893
Wil je theorielessen? 

Geef je vandaag op: (0561) 614893
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram